Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Personel Atama İşlemleri
Özel motorlu taşıt sürücü kurslarınızda görevlendireceğiniz personellerin atama işlemleri, taşımaları gereken nitelikler MEB tarafından belirlenen usullere göre olmalıdır. Eğitim kurumunda MEB’in standartları dışında eğitmen çalıştıran özel okullar ve kurslar kapatılmaktadır. Hangi standartların geçerli olduğu ve personel alırken ya da atarken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında uzman danışmanlarla çalışmak gerekir.
DT Eğitim Danışmanlık ve Rehberlik
- Kurum açılış işlemleri
- Kapatma, devir, nakil ve kurucu değişikliği
- Binanın uygun olup olmadığının tespiti
- Binanın uygun hale getirilmesi için yapılacak iyileştirme, tadilat ve onarım planlaması
- Kat yerleşim planı hazırlanması ve kontenjan tespiti
- Kurum binası için gerekli raporların çıkartılması
- Kurum açıldıktan sonra işleyişe yönelik yönlendirme ve danışmanlık
- MEB tarafından yapılan rutin denetimlere hazırlık
- Güncel mevzuat bilgilendirmesi
- Personel atama işlemleri
- Evrak takip ve öğrenci kayıt işlemleri
- Öğrenci sertifikasyon
- Kurum personel eğitimi
Danışmanlık Hizmetleri
Kanuna aykırı personel çalıştırılması halinde olabilecek sonuçlarla karşılaşmamak için nitelikli ve yönetmeliğe uygun personel ataması yapmak, görev ve çalışma şekillerini belirlemek istiyorsanız özel okullar için sunduğumuz personel atama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Okulunuzda standartlara uygun eğitmen kadrosu bulundurabilirsiniz.
Başvuru sürecinde gerekli olan dilekçe, evrak ve belgelerin MEB Özel Öğretim Kurumları Yönerge ve Yönetmeliklerine uygun şekilde hazırlanması, tüm resmi prosedürlerin uygulanması, kurumun bağlı olduğu ilçe milli eğitime müracaat edilmesi.
Başvuru sürecinde karşılaşılan eksiklerin ve problemlerin giderilmesi, başvurunun takibi ve onay alınması ile sizi yüksek maliyetlerden ve zaman kaybından kurtaracak uzman danışmanlık hizmetlerimizle kurumun eğitim faaliyetlerine devam etmesinin sağlanması.
Onay sonrası ihtiyacınız olacak dönüşüm, yerleşim ve kontenjan işlemleri, kurucu-kurucu temsilci değişiklik işlemleri, nakil işlemleri, kurum personelin eğitimi, marka danışmalığı ve dijital pazarlama desteği.
Ek Hizmetler
MEB iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için gerekli olan binanın sağlam ve dayanıklı olduğuna ilişkin teknik raporunun yönetmelik ve yönergelere uygun şekilde alınması.
Bina Sağlık Raporunun Alınması
MEB iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için alınması gereken binanın ve çevresinin sağlık yönünden uygun olduğuna ilişkin raporun MEB yönetmelik ve yönergelerine uygun şekilde alınması.
Bina Çevresinin Sağlık Yönünden Uygun Olduğu Raporunun Alınması
MEB iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için başvuruda gerekli olacak binada yangına karşı gerekli önlemlerin alındığına ilişkin itfaiye müdürlüğünden gerekli raporunun alınması.
MEB iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için gerekli olan yönetmelik ve prosedürlerde yer alan yangın merdiveninin binaya ekletilmesi ve yangın kapılarının standartlara uygun şekilde yaptırılması.
MEB iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için gereken yönetmelik ve yönergedeki şartlardan engelli merdiveni veya engelli merdiveni inip çıkma cihazının temin edilmesi.
Engelli Merdiveni veya Engelli Merdiven İnip Çıkma Cihazı Temini
Kurumunuz veya sektörünüz için profesyonel tavsiyeler mi arıyorsunuz?
Başta İstanbul olmak üzere Anadolu Yakası’nda Kadıköy, Acıbadem, Koşuyolu, Göztepe, Kozyatağı, Bostancı, Altunizade, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Batı Ataşehir, Yeni Sahra, İçerenköy, Maltepe, Kartal, Pendik, Kurtköy, Caddebostan, Erenköy, Şaşkınbakkal, Fenerbahçe semtlerinde; Avrupa Yakası’nda Taksim, Cihangir, Nişantaşı, İstiklal, Galata, Karaköy, Şişli, Mecidiyeköy, Esentepe, Gayrettepe, Etiler, Beşiktaş, Levent, Maslak, Bakırköy, Bahçelievler, Ataköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar, Beykent semtlerinde; Türkiye genelinde ise başta Ankara, Bursa, İzmir, İzmit, Antalya şehirleri olmak üzere 81 ilde özel eğitim ve öğretim kurumu danışmanlık hizmetlerimizi vermekteyiz.
Hizmet Bölgelerimiz
- İstanbul
- Ankara
- Bursa
- İzmir
- + 81 il
MADDE 26 – (1) Kurslarda;
- a) Kurs müdürü,
- b) (Değişik:RG-7/3/2017-30000) Direksiyon eğitimi dersi için en az dört eğitim personeli olmak üzere yeterli sayıda eğitim personeli, görevlendirilir.
(2) Ayrıca kurslarda isteğe bağlı olarak diğer personel de görevlendirilebilir.
Eğitim personelinde aranacak şartlar
MADDE 27 – (1) Eğitim personelinin görevlendirilmesinde en az yüksekokul mezunu olmak üzere aşağıdaki şartlar aranır:
- a) (Değişik:RG-7/3/2017-30000) İlk yardım dersi için İlk Yardım Yönetmeliği kapsamında alınmış ilk yardım eğitmeni sertifikası veya ilk yardım kurs bitirme belgesi ile birlikte eğiticilerin eğitimi kurs bitirme belgesi sahibi olmak,
- b) Trafik ve çevre dersi (Ek ibare:RG-5/12/2015-29553) ile trafik adabı dersi için en az üç yıllık sürücü belgesi sahibi olmak şartıyla,
1) Üniversitelerin trafik ve çevre bilgisi ile ilgili alanlarından mezun olmak,
2) Bakanlık veya millî eğitim müdürlüklerince verilmiş “Trafik ve Çevre Öğreticiliği Belgesi” sahibi olmak, gerekir.
- c) Araç tekniği dersi için;
1) Üniversitelerin otomotiv bölümleri lisans veya ön lisans mezunu olmak,
2) Bakanlık veya millî eğitim müdürlüklerince verilmiş “Araç Tekniği Öğreticiliği Belgesi” veya
“Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Belgesi” sahibi olmak, gerekir.
ç) Direksiyon eğitimi dersi için;
1) Üniversitelerin direksiyon eğitimi ile ilgili alanlarından ön lisans veya lisans mezunu olup öğreticilik yapacağı sınıftan sürücü belgesi sahibi olmak,
2) Yüksekokul mezunu olup öğreticilik yapacağı sınıftan en az üç yıllık sürücü belgesi sahibi olmaları koşuluyla Bakanlık veya millî eğitim müdürlüklerince verilmiş “Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Belgesi”ne sahip bulunmak (Herhangi bir sınıftan “Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Belgesi” bulunanlar başka bir sınıf sürücü belgesi aldığında bir yıl sonra yeni sertifika grubunda eğitim verebilir.) gerekir.
(2) (Değişik:RG-5/12/2015-29553) İşitme engelli bireylerin alabilecekleri sertifika sınıflarının eğitiminde işitme ve konuşma engellilerle iletişim kurma alanında belgesi bulunan personel geçici görevlendirilir.
(3) Türkçe bilmeyen yabancı uyruklular ve öğrenimini yurt dışında tamamlayanlardan Türkçe bilmeyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için tercümanlık yapabileceğine dair belgesi bulunan personel geçici görevlendirilir.