Online Teklif
Özel Okul Devir İşlemleri

Özel Okul Devir İşlemleri

Kurumun, kuruculuk koşullarını taşıyan başka bir gerçek veya tüzel kişiliğe devredilebilmesi için yapılacak işlemler belirli koşullar ve adımlar dahilinde olmalıdır. Devir işlemleri süresince yapılanlar, kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatını veren merci tarafından sonuçlandırılmadıkça geçerlilik taşımayacaktır. Bu süreçlerin başarıyla tamamlanması için alanında uzman, bu işi yıllardır yapan danışmanlık firmalarına ihtiyacınız olacaktır.

DT Eğitim Danışmanlık ve Rehberlik

  • Kurum açılış işlemleri
  • Kapatma, devir, nakil ve kurucu değişikliği
  • Binanın uygun olup olmadığının tespiti
  • Binanın uygun hale getirilmesi için yapılacak iyileştirme, tadilat ve onarım planlaması
  • Kat yerleşim planı hazırlanması ve kontenjan tespiti
  • Kurum binası için gerekli raporların çıkartılması
  • Kurum açıldıktan sonra işleyişe yönelik yönlendirme ve danışmanlık
  • MEB tarafından yapılan rutin denetimlere hazırlık
  • Güncel mevzuat bilgilendirmesi
  • Personel atama işlemleri
  • Evrak takip ve öğrenci kayıt işlemleri
  • Öğrenci sertifikasyon
  • Kurum personel eğitimi

Danışmanlık Hizmetleri

Hem devir işlemleri için harcadığınız maliyeti azaltacak hem de sürecin daha hızlı ilerlemesini sağlayacak çalışmalar için danışmanlık firmamız yazılı beyanlar ve kurul kararlarının olduğu dosyalarla ilgili mercilere müracaat ederek devir işlemlerinizi tamamlamaktadır. Siz eğitim kurumunuzun faaliyetlerini yürütmeye devam ederken uzman danışmanlarımız süreci başarıyla yönetmektedir.

Başvuru sürecinde gerekli olan dilekçe, evrak ve belgelerin MEB Özel Öğretim Kurumları Yönerge ve Yönetmeliklerine uygun şekilde hazırlanması, tüm resmi prosedürlerin uygulanması, kurumun bağlı olduğu ilçe milli eğitime müracaat edilmesi.

Başvuru sürecinde karşılaşılan eksiklerin ve problemlerin giderilmesi, başvurunun takibi ve onay alınması ile sizi yüksek maliyetlerden ve zaman kaybından kurtaracak uzman danışmanlık hizmetlerimizle kurumun eğitim faaliyetlerine devam etmesinin sağlanması.

Onay sonrası ihtiyacınız olacak dönüşüm, yerleşim ve kontenjan işlemleri, kurucu-kurucu temsilci değişiklik işlemleri, nakil işlemleri, kurum personelin eğitimi, marka danışmalığı ve dijital pazarlama desteği.

Ek Hizmetler

MEB iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için gerekli olan binanın sağlam ve dayanıklı olduğuna ilişkin teknik raporunun yönetmelik ve yönergelere uygun şekilde alınması.

Bina Sağlık Raporunun Alınması

MEB iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için alınması gereken binanın ve çevresinin sağlık yönünden uygun olduğuna ilişkin raporun MEB yönetmelik ve yönergelerine uygun şekilde alınması.

Bina Çevresinin Sağlık Yönünden Uygun Olduğu Raporunun Alınması

MEB iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için başvuruda gerekli olacak binada yangına karşı gerekli önlemlerin alındığına ilişkin itfaiye müdürlüğünden gerekli raporunun alınması.

Yangın Önlemlerinin Alındığında Dair Raporun Temini

MEB iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için gerekli olan yönetmelik ve prosedürlerde yer alan yangın merdiveninin binaya ekletilmesi ve yangın kapılarının standartlara uygun şekilde yaptırılması.

Yaygın Merdiveni ve Yangın Kapıların Yaptırılması

MEB iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için gereken yönetmelik ve yönergedeki şartlardan engelli merdiveni veya engelli merdiveni inip çıkma cihazının temin edilmesi.

Engelli Merdiveni veya Engelli Merdiven İnip Çıkma Cihazı Temini

Kurumunuz veya sektörünüz için profesyonel tavsiyeler mi arıyorsunuz?

Başta İstanbul olmak üzere Anadolu Yakası’nda Kadıköy, Acıbadem, Koşuyolu, Göztepe, Kozyatağı, Bostancı, Altunizade, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Batı Ataşehir, Yeni Sahra, İçerenköy, Maltepe, Kartal, Pendik, Kurtköy, Caddebostan, Erenköy, Şaşkınbakkal, Fenerbahçe semtlerinde; Avrupa Yakası’nda Taksim, Cihangir, Nişantaşı, İstiklal, Galata, Karaköy, Şişli, Mecidiyeköy, Esentepe, Gayrettepe, Etiler, Beşiktaş, Levent, Maslak, Bakırköy, Bahçelievler, Ataköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar, Beykent semtlerinde; Türkiye genelinde ise başta Ankara, Bursa, İzmir, İzmit, Antalya şehirleri olmak üzere 81 ilde özel eğitim ve öğretim kurumu danışmanlık hizmetlerimizi vermekteyiz.

Hizmet Bölgelerimiz

  • İstanbul
  • Ankara
  • Bursa
  • İzmir
  • + 81 il

MADDE 14 – (1) Kurumun, kuruculuk koşullarını taşıyan başka bir gerçek veya tüzel kişiliğe devredilebilmesi için;

  1. a) Yeni kurucu gerçek kişi ise kurucuya, tüzel kişi ise kurucu temsilcisine ait bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde sayılan belgeler,
  2. b) Eğitim personeli ile diğer personelin görevlendirme teklifleri ve yenilenen iş sözleşmeleri,
  3. c) Kurumun borç ve alacaklarının vadesi gelmemiş olanlar da dâhil olmak üzere, kurumu devralan veya devredilen gerçek kişi veya tüzel kişilik tarafından üstlenildiğini gösterir noterlikçe düzenlenen devir senedi,

ç) Kurum binası kurucuya ait ise tapu senedinin millî eğitim müdürlüğünce onaylı örneği; kurum binası kiralık ise (Ek ibare:RG-8/8/2015-29439) (Mülga ibare:RG-3/7/2016-29761) (…) tapu senedi örneği ile başvuru tarihi itibariyle okullarda öğretim süresi kadar, diğer kurumlarda da en az bir yıllık kira sözleşmesinin aslı veya millî eğitim müdürlüğünce onaylı örneği,

  1. d) Bir arada bulunan kurumlardan herhangi birinin devrinde, her kurumun Genel Müdürlükçe belirlenerek internet sayfasında yayınlanan standartlarda belirtilen bölümlerin tamamının bulunduğunu, ikiden fazla bir arada bulunan kurumların devrinde ise devri yapılmayan kurumların bir arada faaliyette bulunma şartlarını taşıdığını gösterir yerleşim planı
  2. e) (Ek:RG-20/6/2017- 30102) Milletlerarası okulların devirlerinde devir alacak kişi ya da tüzel kişilerle ilgili olarak Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendinde belirtilen Bakanlar Kurulu Kararı, tamamlanarak valiliğe müracaat edilir.

(2) Kurumun devir işlemleri, yukarıda belirtilen belgelerin uygun görülmesi hâlinde (Değişik ibare:RG-13/1/2017-29947) herhangi bir inceleme raporu düzenlenmeden kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı veren merciin izni ile (Değişik ibare:RG-8/8/2015-29439) on beş iş günü içinde yapılır.

(3) (Değişik ibare:RG-20/6/2017- 30102) Ancak valilikçe yapılan incelemede kurumun müracaat tarihinden önce yapılan inceleme/soruşturma/denetimleri sonucunda kuruma, Kanun kapsamında idari para cezası verilmesi hâlinde idari para cezasının ödenmesinden sonra; (Değişik ibare:RG- 12/4/2016-29682) hakkında 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun veyahut Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunun yetki alanına giren suç veya suçlardan dolayı adlî veyahut idarî soruşturma bulunması halinde bu soruşturma/soruşturmalar sonuçlandıktan sonra devir işlemi gerçekleştirilir. Sürekli kapatılma teklifi getirilen kurumlar devredilemez.

(4) (Değişik:RG-5/8/2016-29792) Kurumun kurucusu olan şirketin türünün değiştirilmesi ve bu değişikliğin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanması hâlinde kurucu temsilcisi Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi, değişikliğin yapıldığına ilişkin yönetim kurulu kararı ile valiliğe müracaat eder.

(5) Kurum devir işlemleri, kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatını veren merci tarafından sonuçlandırılmadıkça kurum devredilmiş sayılmaz.